11 apr. 2009

Romania....trezeste-te !


Cat de frumos suna mesajul celor de la Morometii,cat de melodios este,cat adevar spun in el ! "Romania,trezeste-te !" Dar cine sa asculte cu adevarat? Ne place sa lasam melodia sa ne gadile urechiusele,dar de ce sa ne intre si in cap mesajul ? Nu,frate...chiar vrei sa ne mearga bine,sa avem si noi parte de fericire,de liniste sufleteasca,nuuu....Noua ne place sa tragem la jug,sa muncim din zori si pana in noapte,sa venim acasa ametiti de oboseala,sa mancam ceva in timp ce ne gandim cum sa rezolvam problemele de serviciu de a doua zi,si astea in timp ce copii se gudura pe langa noi....ii mangaiem absenti pe cap,le spunem ceva....oare ce?,ca suntem cu gandurile departe,ne uitam la televizor 15 minute,si adormim repede,ca maine avem enorm de mult de lucru.Si va mai intrebati de ce a scazut natalitatea ! Asta e principalul motiv.....nu e timp si pentru dragoste....dragoste?..va mai aduceti aminte ce frumos era? Sa fii indragostit,sa simti cum vibrezi,cum te infiori la atingerile partenerului....vise taica,vise !Reveniti cu picioarele pe pamant,ca nu va permiteti sa pierdeti timpul cu prostii...Trebuie sa mergem la munca !
Asta cine mai are munca....ferice de ei...somerii ingroasa pe zi ce trece mai mult randurile .S-a dus vremea in care Dorel muncea si 7 se uitau...acum Dorel munceste si 7 sunt someri !
Hai ca-i frumoasa tara noastra,o iubim,cu bune,cu rele,e a noastra si la naiba daca o voi parasi ! Uite ce au facut mii de romani,daca nu chiar milioane...au disparut brusc din peisajul romanesc ca sa fie sclavi pe taram strain....mirajul de dincolo de granite....si ?Au rezolvat ceva? Nu. Ba din contra,si-au abandonat copii,au distrus copilaria din ei si stau sa ma intreb...chiar a meritat?Pentru ce? Pentru o viata mai buna,ar spune ei...care viata ,frate? Nu vezi ca acum nu ai bani nici sa te intorci acasa?
Cati dintre voi cunosc astfel de cazuri,in care romanul munceste pana la epuizare...oriunde,oricat,PENTRU O VIATA MAI BUNA ! Sunt constient ca toti vrem sa traim mai bine,dar cu ce pret ? Merita?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva interesant de spus si vrei sa afle lumea,nu ezita sa faci un comentariu decent .