7 apr. 2009

romanul la volan

Se pare ca agresivitatea la volan a patruns in genele poporului roman. Evolutia de la blajinul cioban stapan peste turma de oi, la raboinicul care conduce zecile si, uneori, sutele de cai putere poate reprezenta obiect de studiu.
De cand nu mai este obligatorie armata, permisul de conducere a inlocuit livretul militar in topul distinctiilor celui care se considera un barbat adevarat. Si asa cum haina militara se purta cu onoare dar si responsabilitate, la fel, multi dintre noi simtim cum indarjirea pe sosea este obligatia pe care statutul de sofer o impune chiar inaintea cunoasterii regulilor de circulatie.
Pentru orice eventualitate, asa cum femeia are un tampon in geanta , barbatul tine o bata in portbagaj. Ea ii da mai multa siguranta decat aibag-ul sau abs-ul. Il face sa fie mereu pe faza pentru a riposta scotand capul pe geam cand cineva ii ia taie fatza sau nu porneste la timp de la semafor.
Si atunci, chiar daca nu intotdeauna ii ajung banii, daca nevasta s-a ingrasat sau ciorba din farfurie este rece, faptul ca a incheiat cu fruntea sus o noua zi pe strazile patriei il ajuta sa se duca la culcare linistit cu sentimentul placut ca ziua nu a trecut degeaba.

Asta era Pamantul?



Sper ca nu...