8 apr. 2009

blogarama.com

«Prietena mi–a promis de lucru si m–a vandut»

"Am fost imbrancita intr–o odaie. In cateva minute usa s–a deschis. Silueta unui barbat mare si zdravan s–a aratat in fata mea. A fost primul barbat in viata mea, atata violenta nu am mai vazut". Lacrimile siroiesc pe fata ei. Nu stiu daca exista ochi mai tristi decat ai copilei, care abia a implinit 16 ani, iar deja la 15 ani a nimerit pe mana proxenetilor. Maria crede ca viata ei nu va mai fi vreodata cum a fost. Disperarea si ura sunt acum complicii ei.

Parintii Mariei nu au participat prea mult la educatia ei. Avand mai multe fiice, s–au grabit sa le impinga la casatorie cat mai repede ca sa scape de o povara materiala. Maria a decis sa aleaga alta cale decat maritisul prematur si a acceptat "oferta" unei prietene. Aceasta i–a promis o alta viata la Chisinau, unde vor locui la o ruda si vor lucra la piata, castigand un ban in mod independent.

La Chisinau adevarul s–a dovedit a fi altul. Mai tarziu a aflat ca prietena a vandut–o, a fost inchisa intr–un apartament, unde i s–a spus ca va deservi barbati "O femeie mi–a zis ca voi face asta. M–am impotrivit, dar ea m–a amenintat si m–a incuiat intr–o odaie". In aceasta camera i–au adus primul client. Pe nimeni nu i–a interesat varsta sau starea ei, dupa "acea namila", au urmat altii si altii. Impreuna cu alte tinere erau duse in saune, in hotelurile din Chisinau. "Deseori ma lasau cu mai multi barbati. Ei isi bateau joc de mine atat moral, cat si fizic." Noptile nu insemnau decat batjocura si necaz, caci ei erau stapanii trupului ei. A incercat sa vorbeasca cu unii, dar si–a facut mai rau. Si–a pierdut orice speranta. Credea ca nu exista nici o cale de salvare.

Asa a durat un an. Proxeneta le–a inscris la cursuri de cofetar–bucatar. Era greu sa frecventeze lectiile dupa o noapte nedormita, dar erau impuse ca sa nu atraga atentia vecinilor. La lectii si acasa erau mereu pazite. Totusi a reusit sa fuga. Apoi a depus marturie la politie. Tot ce si–a dorit atunci se numea razbunare. Sa ii omoare pe cei care au vandut–o, sa le dea foc la casa, sa ii nenoroceasca, asa cum au facut ei...

A ajuns la Centrul de Reabilitare al OIM. "Am in suflet numai ura", recunoaste Maria.

Sclavia fetei s–a incheiat acum sase luni. "Despre barbati — nu mai vreau sa aud si sa stiu ca ei exista", spune Maria despre acei, imaginea carora se suprapune cu notiunea de viol.

Articol oferit voua,prin bunavointa unei basarabence. Stella Enachii

Ce nu stiai despre corpul tau

Trecerea alimentelor din gura in stomac dureaza 7 secunde.

Parul omenesc poate suporta o greutate de 3 kg.

Penisul unui barbat,are, in medie, de 3 ori masura degetului sau mare, de la mana.

Osul de la sold este mai tare decat cimentul. .

Inima unei femei bate mai repede decat a unui barbat.

Exista in jur de 3 mii de milioane de bacterii in fiecare din laba piciorului tau.

Femeile clipesc de doua ori mai des decat barbatii.

Pielea corpului omenesc cantareste de doua ori mai mult decat creierul.

Corpul tau utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru, cand sta in picioare.

Daca saliva ta nu poate dizolva un anumit aliment, nu-l poti savura.

Femeile au terminat, deja, de citit acest mesaj. Barbatii continua sa-si masoare degetul mare.