11 apr. 2009

A fi sau a nu fi ....

Exista doua categorii de oameni,unii care zic ca ar vrea sa faca nu stiu ce,nu stiu cum,ca ce bine ar fi...,dar atat,si ceilalti care zic ca vor sa faca ceva si fac,chiar au un cuvant in viata de spus.Eu am toata stima si respectul pentru cea de-a doua categorie...ei sunt un model in viata.Este foarte adevarat ca si acestia sunt sortiti greselii,ca nu mereu au dreptate si ca ceea ce fac e ok,dar macar fac ceva,nu stau si dau indicatii "pretioase" ca cei din prima categorie.Cunosc un prieten(se stie el),care bineanteles ca nu este de acord cu ce spun eu acum,critica,bombane,dar atat,nu are curajul sa ia taurul de coarne cum se zice...prefera doar sa fie un simplu spectator in viata (e varianta cea mai comoda ),si sa dea sfaturi.El este cel de care trebuie sa ne ferim,el este un exemplu prost pentru noi ceilalti,normal,ne trage in jos,in loc sa avem o opinie proprie,chiar daca e gresita uneori,mai bine sa ne uitam la Tv,pe Discovery cum se construiesc tunele! De ce sa actionam in viata cand e mult mai simplu sa vedem cum o fac altii ?
Ma scuzati daca nu sunt de acord cu aceasta parere preconceputa...eu sunt adeptul actiunii,nu pot sa stau pe scaun si sa-l vad pe X cum face ceva,orice,dar face! Cinste lui,ca prefera sa lupte,cu orice si oricine in loc sa se ascunda .
Voi ce credeti , e indicat sa stam si sa dam sfaturi,sau sa facem ceva ? Care va avea mai mult de castigat de la viata ?

Romania....trezeste-te !


Cat de frumos suna mesajul celor de la Morometii,cat de melodios este,cat adevar spun in el ! "Romania,trezeste-te !" Dar cine sa asculte cu adevarat? Ne place sa lasam melodia sa ne gadile urechiusele,dar de ce sa ne intre si in cap mesajul ? Nu,frate...chiar vrei sa ne mearga bine,sa avem si noi parte de fericire,de liniste sufleteasca,nuuu....Noua ne place sa tragem la jug,sa muncim din zori si pana in noapte,sa venim acasa ametiti de oboseala,sa mancam ceva in timp ce ne gandim cum sa rezolvam problemele de serviciu de a doua zi,si astea in timp ce copii se gudura pe langa noi....ii mangaiem absenti pe cap,le spunem ceva....oare ce?,ca suntem cu gandurile departe,ne uitam la televizor 15 minute,si adormim repede,ca maine avem enorm de mult de lucru.Si va mai intrebati de ce a scazut natalitatea ! Asta e principalul motiv.....nu e timp si pentru dragoste....dragoste?..va mai aduceti aminte ce frumos era? Sa fii indragostit,sa simti cum vibrezi,cum te infiori la atingerile partenerului....vise taica,vise !Reveniti cu picioarele pe pamant,ca nu va permiteti sa pierdeti timpul cu prostii...Trebuie sa mergem la munca !
Asta cine mai are munca....ferice de ei...somerii ingroasa pe zi ce trece mai mult randurile .S-a dus vremea in care Dorel muncea si 7 se uitau...acum Dorel munceste si 7 sunt someri !
Hai ca-i frumoasa tara noastra,o iubim,cu bune,cu rele,e a noastra si la naiba daca o voi parasi ! Uite ce au facut mii de romani,daca nu chiar milioane...au disparut brusc din peisajul romanesc ca sa fie sclavi pe taram strain....mirajul de dincolo de granite....si ?Au rezolvat ceva? Nu. Ba din contra,si-au abandonat copii,au distrus copilaria din ei si stau sa ma intreb...chiar a meritat?Pentru ce? Pentru o viata mai buna,ar spune ei...care viata ,frate? Nu vezi ca acum nu ai bani nici sa te intorci acasa?
Cati dintre voi cunosc astfel de cazuri,in care romanul munceste pana la epuizare...oriunde,oricat,PENTRU O VIATA MAI BUNA ! Sunt constient ca toti vrem sa traim mai bine,dar cu ce pret ? Merita?

O avem pe locul 12

AVERTISMENT - IN ACEST POST SE VA FOLOSI CUVANTUL “PULA” SI SINONIME ALE LUI.

Cu viteza vantului si gandului circula o stire (pe bune) conform careia cercetatorii germani (culmea, nu britanici) ar fi facut un top al pulilor din Europa. Adica au masurat 10 mii (zece mii) de puli din 25 de tari. In stare de erectie, zic ei, cercetatorii germani. Si avem o veste buna si una proasta. Aia proasta ar fi ca nu suntem in top zece, adica vai pe pula noastra. Aia buna e ca in spatele nostru mai sunt 13 state cu puli si mai mici, adica pulici, noi fiind pe un onorabil loc 12. Adica iar am picat undeva la mijloc, cum ne-a fost dat intreaga noastra istorie.
Conform masuratorilor facute (intotdeauna m-am intrebat cand am citit despre astfel de masuratori cum si mai ales cine ii convinge pe subiecti sa …faca o figura frumoasa, poate sunt niste cercetatori gen Cici Balerina sau poate, de ce nu, Pamela Anerson) romanul mediu are lungimea medie de 14.30 cm de sula. Sunt convins ca toti ve-ti sari sa spuneti:”asa mica?!”, dar conform cercetatorilor germani neamul romanesc sta bine la capitolul…asta.
Cel mai prost, adica pe ultimul loc, sunt grecii. Fluiericea lor medie ar masura 12,18 cm. Alo, Leonidas, numa’ casca-i de tine! Cum naiba ai reusit tu sa faci pula atat de mare Termopile?! Asta ii ajuta pe turistii romani, masculi, care-si fac concediul de vara pe plajele Greciei. Da, puteti purta (oribilii) slipi tanga fara jena. Grecoaicele va vor privi cu ochi mari si intunecati de apreciere. Iar grecii va vor impinge, ca din greseala cu freza in nisip.
Stimati romani, va avertizam insa ca nu ar trebui sa faceti pe smecherii in Franta. Pe Coasta de Azur. Pentru ca ei, Jeanii Valjeani, sunt detinatorii matarangii numero uno din Europa, cu o marime medie de 15,48. La multi ani si la mai mare, acum realizez ca bietul Napoleon (se spune ca o avea de vreo 6 cm) era exceptia ce confirma regula. Si acum inteleg de ce fac frantujii pe smecherii si daca-i gasesti cu curu-n noroi.
Si mai am o veste trista. Si italienii stau bine in comparatie cu noi. O au cu 0,65 cm mai mare. Se pare ca suficient de mare diferenta ca sa ne-o traga bine prin anii 105-106. Si suficient de mare ca tot mai multe romance sa-si lase sotii acasa, motivand ca ele merg sa castige o paine cinstita in Italia. Yeah, right…
Dar sa incheiem cu o veste buna. Castraveciorul bulgaresc e mai mic decat carnatul nostru de Plescoi. Nu stiu cu cat, ca nu ne-au spus cercetatorii germani. Cert e ca sunt cu 4 locuri in…hm….spatele nostru. Deci sint suficient de in spate si o au suficient de mica sa ne-o traga cand ne prind, pe nestiute…
Noi sa fim sanatosi.