23 apr. 2009

Vesti proaste

Comercializarea legala a halucinogenelor nu mai are viata lunga. Structurile antidrog din cadrul Politiei Romane au efectuat verificari la magazinele care vand astfel de produse, aceste substante urmand a fi introduse pe lista celor ilegale.

In urma verificarilor, specialisti din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate/ Directia Antidrog si ai Agentiei Nationale Antidrog au avut ieri o intalnire de lucru in cadrul careia au fost discutate diverse aspecte privind implicatiile consumului unor astfel de substante.

Dupa analizarea situatiei, Directia Juridica din cadrul IGPR a finalizat proiectul prin care se propune modificarea Legii nr.143/ 2000, privind includerea in tabelele anexa a unor substante din categoria halucinogenelor. Potrivit MAI, documentul va fi promovat spre adoptare in cel mai scurt timp.

Substantele cu continut halucinogen se comercializeaza in magazine deschise in majoritatea oraselor mari din tara, potrivit Reprezentantei Permanente EURAD. Insa autoritatile nu au putut lua masuri pana acum deoarece aceste substante nu se afla pe lista substantelor ilegale.

Acelasi lucru a fost constatat si in urma analizelor de laborator facute de Inspectoratul General al Politiei Romane. "In urma analizelor de laborator s-a constatat ca respectivele substante nu sunt inscrise in tabelele anexa ale Legii nr.143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si ale Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, nefiind recunoscute de Organizatia Natiunilor Unite si de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca facand parte din categoria stupefiantelor ori psihotropelor, motiv pentru care nu sunt plasate sub control de cele doua conventii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Din acest motiv, comercializarea acestor substante cu efect halucinogen nu poate fi considerata a fi infractiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva interesant de spus si vrei sa afle lumea,nu ezita sa faci un comentariu decent .