15 apr. 2009

Si Pamantul respira!



Acum ceva timp am vazut pe BBC World un scurt reportaj despre site-ul BreathingEarth.net. Prezentatoarea spunea ca site-ul este o simulare organica a planetei, pentru ca are efecte sonore si in fiecare secunda se intampla ceva (adica se nasc/mor oameni si se emit milioane de tone de CO2).
Acum ca ecologia a devenit o moda, BreathingEarth.net creeaza awarness intr-un mod original. Din punct de vedere grafic arata foarte bine, este interactiv si iti poti forma o idee despre ce se petrece in acest “organism viu” in care traim cu totii.
Date interesante:In Romania se naste cineva la fiecare 2,2 minute, insa o persoana moare la interval de 2 minute (e destul de echilibrata balanta), iar ca medie, fiecare persoana emite 5,23 tone de CO2/an. Nu suna prea promitator, nu? Totusi, stam mai bine la emisii decat nord americanii (19,66), australienii (18,17), rusii (11,5) sau decat multi vecini europeni. China este uimitoare la rata natalitatii: o persoana se naste la fiecare 1,7 secunde si alta moare la interval de 3,4 secunde.
Ce am invatat prin acest site:- Daca vrem sa respiram aer curat, trebuie sa incetam sa ne sufocam planeta.- Online-ul este un mediu prin care se poate comunica creativ despre teme importante.

Din ciclul "SALVATI PLANETA".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva interesant de spus si vrei sa afle lumea,nu ezita sa faci un comentariu decent .