10 apr. 2009

O dimineata memorabila

Soarele bland din aceasta frumoasa dimineata mi-a aruncat sufletul in timp, acum vreo 18 ani si in spatiu, la Costinesti. Costinestiul a fost vara torida a adolescentei mele ce se orienta spre tinerete. Taramul fagaduintei la margine de mare, Mecca inimii mele, inger si demon, muma si ciuma. Cand pogoram piciorusul pe peron izbucneam in lacrimi de fericire, cand il puneam de pe peron in tren, la plecare, aveam sufletul zdrentuit ca o batista in care si-au suflat mucii 5 tunuri.
Costinestiul a fost casa primelor indragosteli. Indragosteli de vara, e adevarat, dar indragosteli sincere si pure. Indragosteli imberbe, la care am fost predispusi noi toti cei ce-am iubit Costinestiul. Dar sa nu mai lungesc introducerea si sa va spun de ce soarele de azi mi-a adus aminte de momentele magice de atunci.
Era seara, eram in discoteca Ring. Va suna cunoscut? Daaaa, Ringul era ceva aparte. In Ring se incheia fiece noapte. Serile incepeau in rockoteca, eram rocker. Dupa ce-mi burtalizam creierii cu niste scuturaturi de plete si ficatii cu niste vodka “Soricelul”, imi alinam mintea cu niste muzica dance (imi placea si aia, ce sa fac…) si ochii cu pustoaicele de 15 - 16 ani din Ring. Deci eram acolo, in mijlocul Ringului. Si undeva, printre toti si toate, am vazut-o pe ea. O fetiscana ca un boboc de trandafir. Ce ma privea. Intens. Si io pe ea. Printre latzele bretonului lung. Eu aveam bretonul lung. Parca si ea. Ce mai, indragosteala s-a creat in doar cateva secunde. Privirile au fost suficiente. Au urmat vreo 3 bluzuri la sentiment si apoi fireasca invitatie la un suc. Da, eram copii, da, nu exista invitatia la cafea, cred ca nici nu beam cafea pe atunci.
Dar aveam nevoie de intimitate pentru povesti. In Ring nu aveam cum. La cort - unde locuiam - nu aveam cum. Stateam vreo 6 in cort de 4 persoane, vreo 2 erau deja cazuti pe acolo. Pentru o terasa nu aveam bani. Era saracie mare, eram un fericit cu buzunare sparte. Asa ca am invitat-o, romantic, la malul marii. Noapte. Valurile sa ni se sparga de sufletele injectate cu emotie si fericire. Sa privim stelele si sa ne spunem despre noi. Pentru ca nisipul era cam rece, am recuperat din cort 2 pături. Cu ultimul maruntis am luat si un suc. Aveam in gura gust de petarde de la tigari ieftine si vodka soricelul. Da, fumam, da, beam. Eram rocker, trebuia sa le fac, ce naiba… Cu sucul trebuia sa-mi schimb aromele din gura ca sa o pup. Nu prea tindeam spre mai mult decat pupat, dar trebuia sa o pup. Iar buzele aveau textura unui perete uscat la soare dupa ce au facut mâţele pipi pe el.
Si ne-am pupat. Si ne-am povestit. Si iar ne-am pupat. Si am vazut rasaritul. Si am adormit pe o patura, sub o patura, cu miros de mare in nas si nisip in plete.
Si simt ceva in somn. Dau din picior. Simt din nou. Ceva ma tragea de papuc. Dau din nou din picior. Iar ma trage. Casc ochii. Soare deja. Ma uit la picioare. Un caine. Ma tragea de sireturi. Vaaaaaai, potaia naibii, fugi de aici! Si dau din picior. Cainele fuge, speriat. Ea inca dormea sub paturica. Readorm. Ceva ma trage de picior. Deschid ochii mult mai repede. Era tot el, cainele. Fugi ba de aici, nu auzi?! Ma ridic in cur si ma fac ca-l lovesc cu o piatra. Fuge. Ea dormea. Incerc sa readorm.
Readorm. Ceva ma trage de picior. Era deja prea mult, ma enervasem cu adevarat. Avand inca moaca infundata in paturica dau drumul unui suvoi inspaimantator de vorbe grele (pentru acea varsta):
- Sa te ia toti dracii de potaie afurisita si amarata, sa te duci fix la ma-ta vagabond nenorocit, iti dau un picior in cap de te ia lesinul, dispari pana nu te arunc in mare!
Si aud:
- Buna dimineata, Politia, actele la control.

2 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru urare:)))
    Iti doresc si eu o primavara frumoasa plina de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. placerea e de partea tuturor celor care stiu sa se bucure cu adevarat de Ea.

    RăspundețiȘtergere

Daca ai ceva interesant de spus si vrei sa afle lumea,nu ezita sa faci un comentariu decent .